Génial Genève
Jaja, eindelijk weer een verhaal over een trip dat ik kan ondersteunen met leuke kiekjes. :) Na een werkweek met schitterend weer was het afgelopen weekend weer ‘merde'. Maar ik moet positief zijn, niet klagen. De regen helpt om me thuis te laten voelen en dat lukt al steeds beter. ;) Daarnaast vind ik het leuk om steeds meer pogingen te wagen om Frans te spreken. Het is is overigens waar wat ze zeggen, schelden in het Frans is heerlijk..
Goed, afgelopen zondag ben ik met Mathieu naar Genève geweest. De enthousiaste, oplettende en enigszins bijdehante lezer heeft al opgemerkt dat dit geen Frankrijk is, maar we zitten hier dan ook niet zo ver van de grens. Zwitserland en Italië zijn vlakbij, hoewel je in Genève overal wel gewoon veel Frans hoort. Maar ook wel Engels, omdat er veel toeristen zijn of rijke bankiers. Veel musea zijn GRATIS én er liggen zelfs Nederlandse boekjes met informatie (!). Een duidelijk teken van een stad die bijna alles heeft en dan vooral veel geld. Prachtige gebouwen, glimmende etalages en hele dure bolides, het kost echt moeite om lelijke auto's te vinden. Ter vergelijking: op de campus moet je bijna je best doen om een auto te vinden met alle deuren in dezelfde kleur..
Het oude centrum van Genève
Een eye-catcher in de stad is de jet d'eau in het meer. Ik dacht eerst aan een geiser, maar ze hebben daar gewoon een gigantisch kanon staan dat water 140 m omhoog schiet. Leuk om te zien, maar eigenlijk ook wel een beetje zinloos, wat straal je hier nu mee uit? Geld als water misschien. :) Openbare waterbronnen op straat doen het bij mij in ieder geval altijd goed en het oude centrum staat er vol mee.
De binnenstad van Genève is gewoon heel mooi. Ik hoop dat de foto's dat een beetje kunnen laten zien, maar het voelt goed in de steile straatjes en goed onderhouden huizen. Het oudste huis van de stad is een museum en op de hoogste etage hebben ze een enorme marquette van de stad gemaakt, gaaf om te zien. Vrijwel iedereen die je tegenkomt is rustig en vriendelijk, op één vrouw na. Teleurgesteld verlaat ze ons midden in haar verhaal als blijkt dat wij één of andere koning niet uit ons hoofd kennen. ;) Het probleem was dat haar verhaal zelfs voor Mathieu (perfect Frans) verwarrend, omdat ze hier geen quattre-vingts-dix (90) zeggen, maar nonante (Zwitsers).. Maar in een stad met zoveel horloges niet bij de tijd zijn, dat ging haar Zwitserse precisie kennelijk te ver.
Mathieu wilde graag naar de Burger King, omdat die in Frankrijk niet (meer) bestaat. Hierdoor hebben we echt de halve stad gezien, maar geen Whopper. Een hele zoektocht, en uiteindelijk zijn we in Istanbul geëindigd met een (doer) broodje kebab.
Werken op het GIPSA-lab
Wat werk betreft heb ik nu toch heel wat resultaten bij elkaar op dit moment. 98 grafieken met oscillaties van de stembanden zonder pijp, met een pijp van 16 cm en met een 53 cm pijp. We hebben een programma geschreven waarbij je gemiddelden en maxima hieruit kan halen, maar dan moet je veel klikken in die grafieken. En met 98 grafieken, 3 configuraties, een paar klikken per grafiek, dan ben je blij dat je je mp3-speler bij je hebt.. En toen ontdekte ik deze week een fout in een for-loop, met andere woorden: er klopte weinig van de uitkomsten. Dan raak je die klik met het programma wel ff kwijt.. Dus oortjes weer in en opnieuw op zoek naar de juiste meetwaarden. Kortom, ik begin te begrijpen wat RE-search een beetje inhoud. Maar inmiddels is het weer gelukt en dat voelt dan wel weer extra goed. :)
Ronald
Mooi verhaal weer Ronald! En leuke foto's
Ik heb me inderdaad maar even bij de mailinglist gevoegd...want das toch net iets makkelijker dan googlen op "ronald meijer grenoble" (alhoewel dat ook goed werkte).
a bientot!
Niks frusterender dan na úren werk erachter komen dat het voor niks was. Ik mis het drummen man, kom eens gauw terug jij!
Nee onzin, ik heb geeneens een drumstel nu. Ik probeer m af te krijgen voor je terug bent, dat lijkt me een (nou vooruit dan, Gre)noble streven...
Gr Joep
Hey Rikkie! Vergeet de 's' niet hè?
Mis het jammen ook Joepert, maar het is goed om een aantal dingen hebben om naar uit te kijken bij terugkomst. Je gitaartje houdt me goed gezelschap tot die tijd. :)
Hoi hoi,
Mooie stad. Jammer van de regen, ik denk dat de stad er in de zon nog veel mooier uitziet.
En fijn dat mooie muziek het uren werken in Matlab "leuk" dan houden :).
Stefan