Ju Jitsu en Randonnee Chamechaude
Hier weer een kort berichtje vanuit mijn eigen kamertje, want de VPN doet het inmiddels echt via de Linux Ubuntu. :)
Alles begint hier steeds meer te lopen, daar ben ik heel blij mee. De koelkast is omgeruild en deze doet het erg goed. Wat heet: mijn komkommers zijn nu bevroren, maar die kleine dingen hou je altijd.. :P
Jiu Jitsu
Afgelopen donderdag heb ik voor het eerst 'Ju jitsu' gedaan op de campus hier, eindelijk! 2 uur lang, met een groep van zo'n 40 mensen op alle niveaus. De trainingen zijn wel anders ingedeeld dan bij ons, ze beginnen namelijk met randori newasa (grondgevechten), doen daarna krachttraining en als laatste de technieken. Ik heb al gezien dat ik heel wat kan opsteken van die mensen hier en de krachttraining is ook niet bepaald misselijk, dat voelde ik nog wel ff. De hele les is in het Frans, dat is ook wel goed voor mij. Na afloop had ik een blauwe knie en een bloedlip, dus gelukkig zijn sommige dingen nog wel gewoon hetzelfde. ;)
Randonnee Chamechaude
Met nog een klein beetje spierpijn van jiu jitsu ben ik naar de top Chamechaude gelopen door de sneeuw. Dit is met gewone schoenen niet te doen, dus hadden we een soort moderne variant van tennisrackets onder de schoenen: 'raquettes'. Je bent blij als je ze weer uit hebt, maar in de diepe sneeuw heb je ze keihard nodig! Het uitzicht dat je tijdens de wandeling hebt is geweldig, zie foto's. :)
Ik ben heel ver naar boven gelopen met een paar mensen, maar het waaide flink! Af en toe ff wegduiken voor een windvlaag, ziet er op die ansichtkaarten toch anders uit. Maar het geeft een beetje een James Bond gevoel, heeft ook wel weer wat. James had nu alleen zelfs geen touw bij zich, dus iok heb me daarom maar beperkt tot een videootje van vlakbij de top. :P Hopelijk werkt 't!
Werk gaat verder wel goed, we gaan een nieuwe replica bouwen volgende week. Maar dit zal ik jullie verder besparen tot ik julie foto's kan laten zien. Geniet eerst maar eens van deze kiekjes en filmpjes!
Ronald
Wel verdorie! Loopt meneer de boel te foppen hier? Ik snel kijken naar de mooie foto's, staat er nog maar 1 op!! Kom maar snel met de rest, ben benieuwd!!
Je kan de foto's ook mooi afspelen op je fotolijstje, ideaal of niet!?
x
He Ronald,
Leuk weer om te lezen!
We zijn hier eindelijk van de sneeuw af en hebben weer ouderwets regen...
Mooi dat je het jiu jitsu op hebt kunnen pakken. Vanaf dinsdag trainen wij weer in een 'echte' dojo met wandbekleding en een nieuwe, vaste mat. Jammer dat je dat nou net moet missen :p
Ciao!
Ben benieuwd naar de 'echte' dojo, fijn dat je met me meeleeft.. De dojo hier is trouwens veel groter :P
Maarre, als ik nieuwe foto's in het lijstje stop zie ik jullie minder vaak, hoe moet dat nu? ;)
Hoi hoi,
Van matlab, via Linux naar.... ? Je begint nu toch echt een beetje een nerd te worden :p. Dat wordt dus flink compenseren met stoere rock gitaar en vechtsport ;).
Stefan
Hey Ron!
Heb je gemist afgelopen zaterdag in Duiven. Wedstrijd Reflex-Victoria (nr. 1 tegen nr.2). Superwedstrijd! Hele tribune vol, incl. spreekkoren en de wave! En mooi meegenomen, 3-1 gewonnen!!!!! Kampioenschap komt dus steeds dichterbij! Maar zonder mijn tribunemaatje, mist er toch iets.
Gave sneeuwfoto's trouwens! Die kunnen we hier ook weer maken, het is vannacht weer gaan sneeuwen. Klein beetje maar en het zal ook niet lang blijven liggen hoor, maar toch nog een beetje winter. Hoeven gelukkig de sneeuwschoenen niet aan!
Hoorde van Siem dat je weer gestopt bent met Jiu Jitsu? Balen! Gelukkig heb je internet en je koelkastje nog...Nee, das flauw, echt balen joh! Ik probeer Siem aan te sporen ook Skype te nemen, maar betwijfel of ons trage computertje dat trekt...Voor nu maar even gewoon op de ouderwetse manier; typen... Schijnt namelijk ook goed te werken.
Spreek je snel!
Liefs
Hey Ronald, goed idee om gewoon met de Fransen te gaan vechten als je niet met ze kunt praten :p Mooi om te lezen dat je je goed vermaakt!